Hirdetés
Magyarország

A továbbjutásért játszik a DVTK Franciaországban:

:

Hirdetés

Szerdán este 20 órától döntő fontosságú Európa Kupa mérkőzést vív a Basket Landes otthonában az Aluinvent DVTK. Rövid beharangozó.

A találkozóhoz a legfontosabb információkat a klub tájékoztatása alapján már közzétettük. A sérülések által hátráltatott ősz után úgy néz ki, hogy mindenki egészséges és bevethető. Ez azért is fontos információ, mert emlékezhetünk rá, hogy a két csapat októberi miskolci találkozása során Medgyessy Dóra nem tudta vállalni a játékot és ekkor volt visszatérőben a bokasérülése után Cyesha Goree és Ziomara Morrison. Emlékezetes csata kerekedett, ahol ilyen körülmények között is egylabdás meccset tudott kialakítani a DVTK. Végül utolsó másodperces találattal nyertek a vendégek.

A DVTK a válogatott szünet után legyőzte a Csatát bajnoki rangadón, majd a Cadi La Seu-t. A hétvégén a PINKK EWBL kötelezettsége miatt nem lépett pályára, így a Landes-Sopron kettősre egy hetet tudtak készülni Cziczás László tanítványai. Múlt héten a Cadi La Seu ellen a negyedik negyed 13 pontos előnyénél még az egymás elleni összevetés megfordítására is felcsillant a remény, de végül innen felzárkóztak a spanyolok. Az elveszített lepattanócsata és a gólpasszok viszonylag alacsony száma okozhatott fejfájást, amire 22 eladott labda jutott. Ugyanakkor  a 15 szerzett labda és a 23 gyorsindításos pont nagy fegyvertény, ami az egész szezonban igazi erőssége lehet a csapatnak. Különösen úgy, hogy a támadójátékot méltatva négyen is elérték legalább a 10 pontot. Amikor a szezon elején a DVTK bő rotációs lehetőségei kerültek kiemelésre, akkor pont ezekre a szituációkra lehetett gondolni.

Fotó:FIBA.Basketball

A Basket Landes kapcsán ugyanazt lehet írni, mint egy héttel ezelőtt a Cadi La Seu bemutatásakor. Azért nehéz francia vagy például spanyol középcsapatok ellen készülni, mert nem beszélhetünk egy-két kiemelkedő sztárról, akikre megkülönböztetett figyelemmel kell készülni. Helyette kapunk egy nagyon mély keretet, mely jó fizikumú játékosokból áll. Több szerkezetben is eredményesen tudnak szerepelni. Az pedig önmagáért beszél, hogy heten átlagolnak öt meccsen 20 perc és 6 pont felett. Nyilván a külső sorban Ana Suarez, míg a palánkok alatt Aby Gaye és Miranda Ayim vezérnek számítanak támadásban, de például Miskolcon láthattuk, hogy Celine Dumerc még mindig milyen mértékben tudja befolyásolni a meccs menetét.

Szerdán este a győzelem biztos továbbjutást érne, de egy kis különbségű vereség esetén szintén lehetne számolgatni. A Nyugati Konferenciából a két legjobb csoport-harmadik is továbbjut, de akkor már nem a DVTK kezében lenne a sorsa.

Hirdetés