Hirdetés
Archivum

Az év fiatalja Oroszországba szerzõdött:

:

Hirdetés

Hosszú idõre elkötelezte magát az orosz kosárlabdázás mellett Emma Meesseman a FIBA Europe szavazásán a 2011-es év fiataljának megválasztott belga szupertehetség. Pár év múlva Meesseman a Szpartak Moszkva színeiben mutatkozhat be az Euroligában.

Hogy miért “pár év múlva”? Emma Meesseman olyan szerzõdést írt alá a Szpartak Moszkva együttesével, hogy az egyetemi tanulmányai befejezése után csatlakozik a csapathoz. A következõ egy vagy két szezonban tehát még Franciaországban és Belgiumban szerepelhet.

Az utánpótlástornákat követõk számára Meesseman eredményeit nem kell bemutatni. Azon nagy belga generáció oszlopos tagja, amely eredményesen szerepelt az elmúlt években az U16-os Európa-bajnokságokon, a 2010-es U17-es Világbajnokságon negyedik lett, illetve 2011 nyarán az U18-as Európa-bajnokságon aranyérmet nyert. A nagyváradi tornának éppen Meesseman volt a legértékesebb játékosa.

„Hálás vagyok azért a megelõlegezett bizalomért, amelyet ezzel a hosszú távú szerzõdéssel kaptam. Óriási lehetõség és nagy kihívás számomra, mindent meg fogok tenni, hogy az új csapatom sikeresen szerepeljen. Különösen szeretném megköszönni, hogy hozzájárultak ahhoz a lehetõséghez, mely szerint az egyetemi tanulmányaim végéig otthonomhoz közeli csapatban szerepelhetek.” – fogalmazott a bejelentés után Meesseman.

A Szpartak Moszkva jövõje egyre jobban kirajzolódik. Egy évvel ezelõtt megszerezték a 2010-es év fiataljának megválasztott szlovén Nika Baricot és Pokey Chatman folyamatosan építi be a klub utánpótlás akadémiájának legjobbjait is. 

Hirdetés