Hirdetés
Európa

Belgium az első továbbjutó at Eb-selejtezőből:

:

Hirdetés

Az Eb-selejtezők szombati játéknapját követően Belgium matematikailag is biztosította helyét a 2021-es Európa-bajnokságon. A jövő évi kontinenstorna mezőnyéből így már három gárda ismert, miután házigazdaként Spanyolország és Franciaország alanyi jogon résztvevő.

A belgák szombaton a negyedik győzelmüket is megszerezték a sorozatban. A portugáliai buborékban 87-65-re verték Ukrajnát. Már az első negyed végére 29-17-elléptek és végig kézben tartották az irányítást. A harmadik etapban rövid időre 5 pontra felzárkóztak az ukránok, de ennél közelebb nem kerültek. A záró szakaszban gyorsan nőtt a különbség.

Julie Allemand 18, Billie Massey 15, míg Jana Raman 14 egységig jutott a belgák magabiztos győzelme alkalmával. A csoport másik meccsén Finnország 70-62-re legyőzte Portugáliát. A folytatásban már matematikailag sem születhetnek olyan eredmények, amivel a belgák elveszítenék az első helyüket.

Belgium mellett Szlovénia, Svédország, Csehország, Szerbia veretlen. Ezen négy csapat szintén a kvalifikáció kapujában áll, de matematikailag még nem nem továbbjutó.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés