Hirdetés
Európa

Bemutatkozik az Európa-bajnokság címvédője, Szerbia megfiatalított válogatottja:

:

Fotó: Nebojsa Parausic/ KSS.rs

Hirdetés

Vasárnap 18 órától Horvátországban bemutatkozik a 2023-as Európa-bajnokság selejtező-sorozatában a címvédő Szerbia.

Egy horvát-szerb találkozó minden sportágban hatalmas érzelmeket megmozgató kiélezett küzdelem. Itt is a játéknap egyik rangadója lesz. Ez egy hármas csoport, mely csütörtökön Bulgária és Horvátország összecsapásával kezdődött. A horvátok 84-73-ra nyertek Ivana Dojkic 24,  Andrijana Cvitkovic 20,  Iva Slonjsak 16 és Ana-Marija-Begic 14 pontjával. Ahogy ebből a felsorolásból is látszik, egy jó korban lévő, nemzetközi tapasztalattal rendelkező erős horvát válogatott formálódott, melynek célja a kvalifikáció. Nyáron ott voltak az Európa-bajnokságon, így válogatott szinten is megvan az a nemzetközi rutin, ami korábban hiányzott.

Fotó: Nebojsa Parausic/ KSS.rs

A szerb nemzeti csapat óriási átalakulás alatt áll. Tokió után többen visszavonultak, így Jelana Brooks és Sonja Vasic is. A nyári Európa-bajnoki aranyérmes, olimpiai negyedik helyezett csapatokból heten (Cado, Jovanovic, Crvendakic, Anderson, Jankovic, Krajisnik, Stankovic) térnek vissza. A csapatkapitányi posztot a magyar szurkolók által is kedvelt Tina Krajisnik vette át. A magyar bajnokságból a Sopron Basket légiósa Nevena Jovanovic kapott helyet ezúttal a szerbeknél.

Ez egy új csapat, és jelenleg nem beszélhetünk esélyekről. Az a fontos, hogy nagy energiákat mozgósítva és jól dolgoznak a játékosaim. A válogatottban már valamennyi tapasztalattal rendelkező játékosok nagyon szépen bevezették a fiatalokat egy olyan történetbe, ami más lesz, mint az, ami az idei nyáron volt. Most ők kerülnek az előtérbe és nekik kell pontokat szállítaniuk. Őszintén szólva bizonyítaniuk kell a pályán, hogy készen állnak-e ilyen szerepre, készen állnak-e erre a szintre. A klubjaikban jól teljesítenek, fejlődést mutatnak nyár óta, amikor így vagy úgy, de négy hónapig velünk dolgoztak. Ez sok idő és ez idő alatt igazán nagy lépést tettek. Most jön a legérdekesebb, hogy ezt a pályán is megmutassák. Fontos szerepet kapnak és minden rajtuk múlik.

– fogalmazott Marina Maljkovic szövetségi kapitány.

A mérkőzés élő statisztikája ITT érhető el.

ÉLŐKÉPES KÖZVETÍTÉS:

Hirdetés