Hirdetés
Archivum

Gyõzelem a második csehországi mérkõzésen:

:

Hirdetés

Pénteken délután másodszor is összecsapott felkészülési mérkõzésen a cseh és a magyar válogatott. A prágai találkozón Székely Norbert együttese 54-34-es gyõzelmet aratott.

A mérkõzés teljes felvétele visszanézhetõ ITT

A csütörtöki meccshez képest ezúttal Mansaré Manty és Zele Dorina maradt ki, helyükre Hegedüs-Õri Györgyi és Horváth Bernadett került a nevezettek közé. A cseheknél nem volt a keretben a csütörtöki találkozón megsérülõ csapatkapitányuk Kateøina Elhotová. A prágai összecsapást Barnai Judit két találata vezette fel. Küzdõs meccs kerekedett, ahol elsõ negyedben sokáig pár ponttal a mieink jártak elõrébb. Ezt követõen két triplával egyenlítettek a csehek, 10 perc után pedig 16-15-re mentek. A második negyedben sem változott a játék képe. Óriásit küzdöttek a csapatok, de igazán folyamatos játék nem alakult ki.

A félidõ hajrájában 21-18-as vezetésünk után a hazaiak kaptak el egy jobb periódust támadásban, így a nagyszünetben 25-23-as elõnyben voltak. A félidei statisztikát figyelve azt láthattuk, hogy Barnai Judit 8, míg Weninger Virág már 5 pontnál járt. A mieink jobban álltak a lepattanókban, különösen a nyolc támadólepattanó tûnt biztatónak. A harmadik negyedben nagyot fordult a játék képe. Barnai és Nagy Dóra találataival gyorsan magához ragadta a vezetését válogatottunk. 27-25-nél hosszú percekre befagyott az eredményjelzõn. Frissebbnek és valamivel pontosabbnak tûnt a magyar csapat, mely különösen védekezésben lépett elõre a csütörtöki találkozóhoz képest.

Errõl a 27-25-ös eredményrõl Dubei Debóra triplájával, majd Weninger duplájával a mieink tudtak elmozdulni. A negyed hajrájában Határ Bernadett és Hegedüs-Õri növelte az elõnyünket. A 38-29-rõl induló záró szakaszban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Riválisunk a második félidõben mindössze 9 pontot ért el. Mindkét szakmai stáb minden bevethetõ játékosának lehetõséget biztosított. A magyar válogatottnál 12 és 23 perc között osztotta el a játékidõt a szakvezetés. Láthattunk szép villanásokat támadásban, miközben az elsõ meccshez hasonlóan magas posztokon fölényben játszottunk. Amikor Nagy Dóra triplája cél ért, 50-29-nél a 20 pontot is átlépte a differencia. Az 54-34-es siker alkalmával Barnai Judit 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el, ezzel válogatottunk legeredményesebbje lett.

Eredmény

Csehország – Magyarország 34-54 (16-15, 9-8, 4-15, 5-16)
 

Statisztika

Hirdetés