Hirdetés
3x3

Kiélezett elődöntővel ért véget a mongóliai szereplés válogatottunk számára

Kína - Magyarország 21-19

FIBA 3x3 Women's Series
Sukhbaatar, Mongólia

Kína: Mingling Chen 9, Kun Huang 7, Xinyu Luo 5, Xiaoni Guo.

Magyarország: Böröndy Vivi 9, Papp Dia 5, Varga Eszter 5.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Végletekig kiélezett küzdelemben 21-19-re maradt alul a magyar válogatott a mongóliai Sukhbaatar FIBA 3×3 Women’s Series torna elődöntőjében. A magyar csapat három fővel is megszorongatta a fizikális fölényben lévő riválisát és remek teljesítménnyel fejezte be a szereplését a tornán.

Böröndy Vivi duplája vezette fel az összecsapást, majd betalált Papp Dia és ezzel rögtön az elején lépéselőnybe kerültek a mieink. Amikor Varga Eszti duplája célt ért, már 6-3-ra vezetett válogatottunk. Pontgazdag játékot láthattunk. Az első megszakításig magyar részről Papp Dia és Böröndy Vivi is betalált még, így 8-5-ről érkezett el a kisebb szünet. Böröndy Vivi ráadásul 1+1-es helyzetet értékesített, hiszen faultolták dobás közben, így rögtön a büntetőjével folytatódott a meccs és ezzel 9-5-re léptek el a mieink.

A mérkőzés feléhez érkezve Varga Eszti és Papp Dia révén őrizte előnyét csapatunk. Öt perccel a vége előtt 11-8 állt az eredményjelzőn. A kínaiak végül egy perccel később 12-11-nél vették át a vezetést. Csere nélkül hősies küzdelmet folytatott a fizikális fölényben lévő riválisa ellen válogatottunk. Előbb Papp Dia (12-12), majd Varga Eszti (13-13) révén sikerült egyenlíteni. A második megszakítás előtt még megvillantak a kínaiak, így 14-13-ról jött el a szusszanásnyi pihenő. A folytatást is kínai találat vezette fel, ami 15-13-ra alakította az eredményt.

A magyar válogatott Böröndy Vivi duplájával 15-15-nél egyenlített. Innen megint a kínaiak kerültek előnybe, de Papp Dia 17-16-ra, majd Varga Eszti 18-17-re felhozta a mieinket. Óriási izgalmakra volt kilátás. Egy duplával 20-17-re elszakadtak a kínaiak. Az utolsó percbe érve azonban Böröndy Vivi 20-18-ra felhozta a mienket és utána volt két támadása a magyar válogatottnak. Böröndy Vivi révén 20-19-re zárkóztunk fel. A következő kínai támadásnál azonban riválisunk megszerezte az elődöntőt lezáró 21. pontot.

Kiváló teljesítménnyel hatalmasat küzdött a magyar csapat. Három fővel sikerült teljesen nyílttá tenni a fizikális fölényben lévő kínai válogatott elleni elődöntőt.

Hirdetés