Hirdetés
Archivum

Másodszor is legyõzte a PEAC a ZTE-t:

:

Hirdetés

A szerdai zalaegerszegi összecsapás után Pécsett is összemérte az erejét az elõszezonban a PEAC és a ZTE. A pécsiek ezúttal 87-70-es sikert arattak.

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

A szerdai, nagy különbségû gyõzelmünk után Pécsett is felülmúltuk a ZTE NKK együttesét, ezúttal 87-70 arányban bizonyultunk jobbnak.

Egy perces gyászszünettel indult a mérkõzés, a napra pontosan hat évvel ezelõtt tragikus közúti balesetben elhunyt legendás pécsi edzõre, Fûzy Ákosra és a gyõri csapat vezetõjére, Tapodi Péterre emlékeztünk. A mieink megilletõdötten, a vendégek pedig ezúttal összeszedettebben kezdtek, a kék mezes zalaiak ragadták magukhoz a vezetést a találkozó elején. A második negyed viszont nagyon a miénk volt, támadásban és védekezésben egyaránt remekeltünk, jócskán feljavult a dobószázalékunk is.

Helyenként ötletesen, közönségszórakoztatóan kosárlabdáztak Szabó Fanniék, de Maegan Conwright szemtelen labdaszerzéseinek és centerünk, Cierra Bravard hárompontosainak is tapsoltak a mérkõzésre kilátogatók. Hegedûs Janka és Vita Horobets pécsi bemutatkozása is jól sikerült. Az utolsó negyedben már csökkent a koncentráció, több pontatlanság csúszott a játékunkba, ezt a tíz perc alatt tíz eladott labdánk száma is jól mutatja. Összességében azonban nem lehetünk elégedetlenek, hiszen magabiztos gyõzelemmel mutatkozott be csapatunk a hazai publikumnak. Legközelebb Sepsiszentgyörgyön lépünk pályára, jövõ héten kétszer is megmérkõzünk a zöld-fehérekkel.

PEAC-PÉCS – ZTE NKK 87-70 (19-18, 30-15, 19-15, 19-22)
PEAC-PÉCS: Conwright 14, Wentzel 4, Szabó 11/3, Hegedûs 13, Bravard 21/9. Csere: Horobets 9/6, Kaposi 3, Sánta -, Gémes-Sarok 8/3, Ruják 4, Vojinovic -. Edzõ: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
ZTE NKK: Nagy 17/3, Kovács 3/3, Burkholder 15/9, Ndiba 3, Horti 4. Csere: Hayes 26, Delic 2, Kuttor -, Preisinger -. Edzõ: Molnár József, Horváth Zsófia

Meszlényi Róbert: Az elsõ hazai mérkõzésünket meg tudtuk nyerni. Végig mi irányítottunk egy olyan meccsen, ami más volt, mint Zalaegerszegen és mi is másképp játszottunk. Ellenfelünk külföldi centere, aki ott nem játszott, most kiderült, hogy meghatározó játékos, akit nem mindig tudtuk, hogy hogyan õrizzünk, de fel lehet erre is készülni a késõbbiekben. Ma próbáltam mindenkit pályára küldeni, hiszen azért edzünk, hogy mindenki meg tudja mutatni ezeken a meccseken, hogy mire képes, ez ma jól sikerült. Az eredménnyel is elégedett vagyok, magabiztosan tudtunk játszani és bízom benne, hogy ezt az építkezést, amit elkezdtünk, tudjuk folytatni a továbbiakban is.

Hirdetés