Hirdetés
USA

Maya Moore a 2020-as WNBA szezont is kihagyja:

:

Hirdetés

Maya Moore a New York Times-nak nyilatkozva bejelentette, hogy kihagyja a 2020-as WNBA szezont is. A világklasszis játékos azonban hozzátette: nem tekinti lezártnak pályafutását.

Maya Moore az idei esztendőben is a közéleti szerepvállalására összpontosít. Az olimpiai és világbajnok játékos Jonathan Irons ügyének a szószólója lett. Itthon ez a rendkívül megosztó eset kisebb nyilvánosságot kapott. Röviden arról van szó, hogy a 39 éves férfi 50 éves börtönbüntetését tölti. Még 16 évesen ítélték el fegyveres rablásért. A vád azonban konkrét tárgyi bizonyítékkal nem tudta alátámasztani az állását. Ennek ellenére Irons-t elítélték. Moore meg van győződve arról, hogy a férfi ártatlan. Ezen ügyön keresztül pedig egy nagyon karakteres közéleti arcot vállalt fel.

A New York Times-nak Moore azt nyilatkozta, hogy jól érzi magát a jelenlegi életében, amin nem kíván változtatni. Ennek ellenére azt nem mondta ki, hogy visszavonul. Úgy fogalmazott, hogy ennek a kérdésnek nincs itt az ideje. Az természetesen megint egy más kérdés, hogy két év kihagyás után lenne-e visszatérés a legmagasabb szintre. Az USA Basketball-nál a válogatott versenyeztetésért is felelős igazgatóasszony Carol Callan hangsúlyozta: rendkívüli módon fog hiányozni az olimpiai évben Moore, de természetesen tiszteletben tartják a döntését.

Fotó: USA Today

Hirdetés