Hirdetés
3x3

Negyeddöntős a litvániai FIBA 3×3 WS tornán a magyar válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken és szombaton a litvániai Klaipeda ad otthont a FIBA 3×3 Women’s Series idei negyedik állomásának. A nyolccsapatos tornán a pénteki játéknapon rendezték a csoportmérkőzéseket. A Jáhni Zsófia, Révész Boróka, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya összeállítású magyar válogatott a négyese harmadik helyén zárt és kivívta a negyeddöntőben való szereplés jogát.

Az A-csoportot Lengyelország, USA, Németország és a házigazda Litvánia alkotta. A “B” jelű négyesben szerepeltek a mieink Spanyolország, Izrael és Ausztria társaságában. A csoportok első helyezettjei automatikusan az elődöntőbe kerültek. A másodikak és a harmadik játszanak keresztbe a négy közé jutásért.

A magyar válogatott az első csoportmeccsén 15-10-re maradt alul Izraellel szemben. A mieink gyorsan 2-0-s előnyre tettek szert. Ezt követően azonban 6-2-re fordított Izrael és összességében kézben tartották a mérkőzést. A második összecsapáson Spanyolország volt a rivális. Az első percekben nem alakult ki nagy különbség, 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két gárda. Innen 9-0-val léptek el a spanyolok és arattak végül 22-6-os győzelmet.

A csoportkör zárásaként Ausztria volt a rivális. A magyar válogatott csak győzelemmel léphetett tovább. 18 pontos vagy annál nagyobb arányú siker esetén számolgatás nélkül továbbjutók lettek volna a mieink. Kisebb győzelem esetén szükség volt arra is, hogy a spanyolok legyőzzék Izraelt. Jól kezdett a magyar válogatott, 10-5-re is vezettünk. Ezt követően azonban 11-11-nél egyenlített Ausztria és jöhetett a hosszabbítás. Óriási izgalmak közepette végül Jáhni Zsófia duplájával megszerezte a 13-12-es győzelmet válogatottunk. A nap utolsó Spanyolország kiütötte Izraelt, amivel eldőlt, hogy a magyar lányok is továbbjutottak.

Szombaton magyar idő szerint 10 óra 25 perctől Németország lesz az ellenfél a negyeddöntőben.

Eredmények

A-csoport

Lengyelország – Litvánia 19-12
USA – Németország 16-12
Litvánia – Németország 12-13
Lengyelország – USA 8-21
USA – Litvánia 17-10
Németország – Lengyelország 18-13

B-csoport

Spanyolország – Ausztria 14-16 h.u.
Magyarország – Izrael 10-15
Ausztria – Izrael 17-18
Spanyolország – Magyarország 22-6
Magyarország – Ausztria 13-12 h.u.
Izrael – Spanyolország 7-21

A csoportok végeredménye

Ágrajz:

Hirdetés