Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzést rendeztek az élvonalban. A hunbasket.hu, illetve a klubok hivatalos honlapjainak segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket 74-90 (21-19, 23-25, 8-25, 22-21)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Ennek a győzelemnek különösen örülök, mert az elmúlt két mérkőzésen viszonylag gyengébb ritmusba kerültünk. E találkozó több szakaszában azt éreztem, hogy támadásban kezdtünk visszatalálni a jó útra, védekezésben viszont ezúttal alulteljesítettünk.

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Kár, hogy nem közvetítette a tévé a mérkőzést, azt gondolom, ez olyan meccs volt, amit mindenki élvezett volna. Az első félidőben kitűnő dobóformát mutatott mindkét csapat, a Sopron végül negyvenegy százalékkal dobta a hármasokat, ami egy játékostól is kiemelkedő, nemhogy egy csapattól. Ki kell emelnem Varga Alízt, ő jelentette a pluszt a két fél között. A harmadik negyedben nem reagáltunk jól a Sopron agresszivitására, utána már csak futottunk az eredmény után. Nagyszerű volt a hangulat, Nikolina Milics és Dana Evans nélkül is megmutattuk a karakterünket. Nem vagyok boldog, de elégedett lehetek.

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): Úgy érzem, hogy jól kezdtük a meccset, igazán jól vettük fel a harcot. Ma ők is nagyon jó támadóformát mutattak, így nekünk is extra teljesítményt kellett hozni – sajnos a harmadik negyedig sikerült csak versenyben maradni, mert ekkor sok eladott labdánk és pontatlan befejezéseink miatt elhúzott a Sopron. Büszke vagyok a teljesítményünkre, viszont szeretném, ha a jó teljesítményt egész meccsen át tudnánk hozni, hiszen csak így lehet esélyünk egy ilyen jó csapat ellen.

Varga Alíz (Sopron Basket): Nagyon jó meccset játszottunk a Szekszárd ellen, mely során azokat a hibákat, melyekkel küszködtünk, ki tudtuk javítani. Így kell tovább haladnunk, ezen az úton!

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Vasas Akadémia 51-73 (9-18, 13-19, 18-16, 11-20)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Tragikusan kezdtünk, így nem lehet mérkőzést kezdeni. Amit megbeszélünk, abból gyakorlatilag semmit sem csinálunk meg. Lassúak voltunk. Elfelejtjük az első utasítást, a pályán nem kommunikálunk egymással. A múlt héten a BEAC ellen felszállóágban voltunk, tudtunk fejlődni. Ezen a mérkőzésen úgy gondolom, h visszaléptünk egyet. Nagyon össze kell szednünk magunkat a jövő hétre, h olyan teljesítményt tudjunk nyújtani, amit ez a közönség megérdemel. Bosszantó, mert ez ellen a Vasas ellen magassági előnyünk volt, a lepattanó harcot mégsem sikerült megnyernünk. Ennyire dekoncentráltan, ennyire rossz kommunikációval nem lehet kosárlabdázni. Védekezésünk tragikus volt. Nem értünk vissza, nem ütöttük be a taktikai faultokat. Az első meccsünk után ez volt a leggyengébb teljesítményünk. Keretbe zártuk az első fél évet. Dolgoznunk kell tovább. Ebből a magunknak ásott gödörből mihamarabb ki kell másznunk.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Gratulálok a lányoknak! Rengeteg problémával küzdünk. Az elején tartottam attól, h itt múlt héten a BEAC vereséget szenvedett és a nyomásra, h fogunk reagálni, hiszen beakarunk kerülni a legjobb nyolc közé. Illetve attól is féltem, h tudunk e negyven percet a terv szerint játszani. Szerencsére tudtunk. Fantasztikus volt a lányoknak a válasza a problémák ellenére is, ami főleg a sérülések miatt vannak. Az elejétől a végéig jobbak voltunk, megérdemelten nyertünk.

Sofija Zivaljevic (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Nem gondolom, h az első félidőben kaptunk ki. A negyedik negyed elején lehetett volna momentumunk, de folyamatosan védekezésben rosszul kommunikáltunk,a tranzíciós védekezésünk szörnyű volt. Emiatt nem tudtuk ezt a lehetőséget kihasználni.

Madár Kata (Vasas Akadémia): Gratulálok a Csapatomnak. Nem voltunk itt teljes kerettel, sok a sérültünk. Sikerült minden feladatot, amit megbeszéltünk jól megcsinálnunk. Ezt a győzelmet külön küldeném a testvéremnek, jobbulást kívánok neki, mivel az előző mérkőzésen agyrázkódást kapott. Gratulálok az ellenfélnek is!

Hirdetés