Hirdetés
Európa

Nyilatkozatcsokor az Euroliga harmadik fordulója után:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán a harmadik fordulóval folytatódott a 2023/ 2024-es Euroliga-szezon, mely során két magyar csapatot, a DVTK HUN-Therm és a SERCO UNI Győr együttesét láthattuk pályára lépni. Nézzük, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Beretta Familia Schio – DVTK-Hun-Therm 55-59 (15-18, 11-9, 11-11, 18-21)

Beszámoló ITT.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK HUN-Therm): “Egy óriási erő van ebben a csapatban! Bár szoros volt ez a mérkőzés, de közel hetven százalékban mi irányítottuk a játékot. Ez a Schio még összeszokóban van, ettől függetlenül ez egy hatalmas dolog, hogy tudtunk itt győzni. Bennünk volt a tavalyi itteni vereség emléke, be akartuk bizonyítani, hogy igenis tudunk itt nyerni. Extra dobóteljesítmény ma nem jött ugyan, de extra küzdelem és védekezés igen, ennek köszönhetően tudtunk ma nyerni.”

Fotó: FIBA.Basketball / Rébay Viktor

SERCO UNI Győr – ZVVZ USK Prága 64-83 (13-21, 22-21, 17-20, 12-21)

Beszámoló ITT.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Megérdemelten nyertek a prágaiak, nekik is volt hiányzójuk, de nekünk talán még jobban hiányoztak a kulcsembereink. Amíg bírtuk erővel, mentünk az ellenfél után, kár, hogy a végére ekkora lett a különbség. A túloldalon sokkal rutinosabb játékosok vannak, a stáb is harcedzett. Megyünk tovább, bízunk benne, előbb-utóbb meglesz az első győzelem, de továbbra is leginkább arra használjuk az Euroligát, hogy a bajnokság legfontosabb szakaszára érjünk el arra szintre, hogy megnyerjük azokat a meccseket, amelyeket kell.”

Kristine Anigwe (SERCO UNI Győr): “Két kulcsjátékosunk nélkül kellett játszanunk. Nagyot harcoltunk, de sajnos nem sikerült, elveszítettük a lendületet. Egyre jobb pedig a csapat, dolgozunk tovább.”

Natalia Hejková (vezetőedző, ZVVZ USK Prága): “Reggel még nem voltam boldog, sok problémánk volt. Reggel még úgy volt, hogy Magbegor kórházba megy nem a pályára, de így is 21 pontot szerzett. Sok új játékosunk van, lépésről lépésre haladunk. Büszke vagyok a lányokra, mert okosan játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt.”

Tereza Vyoralová (ZVVZ USK Prága): “Kemény mérkőzés volt. Büszke vagyok a csapatra, védekezésben azt játszottuk, amit kell, ezekből könnyű kosarakat tudtunk szerezni.”

Hirdetés