Hirdetés
Utánpótlás

Péntektől a junior „B” döntőn szerepel a Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Péntektől vasárnapig rendezik Budapesten a Nemzeti Leány Junior Bajnokság „B” döntőjét. A torna negyeddöntőjében pénteken délután az Atomerőmű KSC Szekszárd ellenfele a Szegedi KE lesz. Felvezetésként Studer Zsuzsát, a szekszárdiak vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Idén a „B” döntőben szerepel a csapat. Kicsi helyezzük el a szurkolóknak ezt az eredményt. Ez a realitás? Tavaly döntőt vívott a Szekszárd a Csatával, de azzal a tornával egy nagyon erős mag kiöregedett. Elég annyit mondani, hogy a tavalyi finálé kezdőötöséből négyen.

Az „A” döntőt tűztük ki célul az idei évadra is. Nem szeretnék kifogásokat keresni, de volt olyan, amikor fontos junior meccsünk ütközött a felnőttel és így Holcz Rebeka, Szücs Gréta nem tudott játszani. Emellett minket is hátráltattak sérülések, betegségek. Nem csak ezek miatt természetesen, de így végül nem sikerült elérni a célt.

Tavaly döntőt játszottunk a Csatával, ahogy azonban a kérdésedben utaltál rá, ez egy fiatalabb, nem olyan tapasztalt csapat. A keret több, mint a fele kadett korú. Az egyetlen 2004-esünk Holcz Rebeka és mellette négy 2005-ös játékosunk van, tehát ők is fiatal juniorok. Összességében nem vagyunk elkeseredve, hogy „csak” B-döntőt játszunk. Motiváltak vagyunk, szeretnénk minél jobb teljesítményt nyújtani.

Érdemes olyan gondolatkísérletbe kezdeni, hogy egy ilyen fiatal csapatnak többet adhat egy sikeresebb „B” döntő, mint, ha most az „A” döntő esetleges 7-8. helyéről beszélgetnénk?

Én ezt nem hasonlítanám össze. Egy „A” döntő nyolcadik hely is jobb, mint megnyerni a „B” döntőt. Önmagában már a helyezésben is előrébb van egy csapat ebben az esetben. Mindenkinek az „A” döntő a célja, amikor elkezdi a szezont. Ott összekerül erősebb csapatokkal, ha ellenük nem is sikerül kiemelkedő eredményeket elérni, de az országos rangsorban akkor is előrébb van. Viszont, ahogy mondtam korábban, ettől függetlenül nagyon motiváltan várjuk a „B” döntőt.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Mi jellemzi az idei szekszárdi csapatot? Történt egy sérülés, a kadett döntőn Szücs Gréta esett ki. Ugyanakkor Holcz Rebeka személyében, aki hétvégén lapunknak is nyilatkozott, lesz olyan játékosotok, aki már a felnőtteknél, sőt az Euroligában is szerzett tapasztalatot.

Kezdjük azokkal, akikre rákérdeztél. Szücs Gréta játéka valóban kérdéses. Attól függ milyen állapotban lesz a bokája, de ha tudja is vállalni a játékot, annyira nem terhelhető, mint korábban. Rátérve Holcz Rebekára, a szezon során egy-két meccs volt, amikor játszott. Most már viszont hetek óta tudunk együtt készülni. Ez egy pozitív dolog, a játéka az előnyünkre fog válni a tornán.

Szerintem erősségünk lehet, hogy jó kezű társaságról van szó. Ha egy olyan napot kifogunk, akkor kifejezetten jó dobók szerepelnek a csapatban, akikre lehet építeni. A mezőnyjátékosaink gyorsak és ezzel tudjuk kompenzálni, ha például Szücs Gréta nem tud játszani és nélküle kell megoldani a dolgokat.

A negyeddöntőben a Szeged lesz az ellenfél. Őket kétszer legyőztétek idén. Lehet ezekre az eredményekre építeni?

Nem szeretnék ezekkel az eredményekkel annyira foglalkozni. Mondtam is a lányoknak: attól függetlenül, hogy kétszer legyőztük őket, de náluk is voltak sérültek és betegek akkor, így nem szabad visszafelé nézni azokra a meccsekre. Különösen úgy, hogy télen játszottunk velük utoljára. Lelkileg nyilván jelent egy támaszt, de teljesen más mérkőzésre készülünk pénteken.

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé a hétvégére?

Nem feltétlen mondanék helyezést. A lányoknak is azt kommunikálom, hogy magunkból hozzuk ki a legtöbbet. Eredménytől függetlenül azt szeretném, hogy úgy térjünk haza a tornáról: mindent kiadtunk magunkból. Szeretném, hogy kötetlen hangulatban élvezzük ezt az egészet. A lányok se legyenek befeszülve és jó meccseket tudjunk játszani. Most ez a fontos.

A negyeddöntők párosításai

Május 20., péntek
10:00 Nyíregyházi Kosársuli – DVTK Akadémia/B
12:00 NKA Pécs u17/B – Török Flóris – Törekvés SE/A
14:00 Atomerőmű-KSC Szekszárd – Szegedi KE/A
16:00 Széchenyi KA – Miskolci SI Vadmacskák

Hirdetés