Hirdetés
Magyarország

Pontgazdag mérkőzésen nagy arányú szekszárdi siker

TFSE-MTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 70-97 (12-34, 27-24, 16-26, 15-13)

Bajnokság, 15. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Nagy V., Makrai M., Rózsavölgyi A. (Bognár T.)

TFSE-MTK: Theodoreán 8/3, Tapley 11, Pavel 15/3, Király 12/12, Dúl 13/9. Csere: Herman 4, Szeitl, Tóth 3, Németh.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 16/12, Studer 5, Gereben 12/3, Krnjic 12, Goree 17. Csere: Mányoky 4, Friskovec 15/3, Bálint 14/6, Horváth 2, Holcz.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

A bajnokság 15. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 97-70-es győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában.

Mindkét fél messze volt legerősebb felállásától ezen az estén. A TFSE-MTK együtteséből Chanise Jenkins és Burján Laura után vasárnap súlyos térdsérüléssel Baa Dominika is kivált, így igencsak beszűkültek a hazaiak rotációs lehetőségei. Szekszárdi oldalon pedig Nikolina Milic és Dana Evans továbbra sem bevethető. Gereben Lívia büntetőire Ja’Tavia Tapley válaszolt a mérkőzés elején. Ezt követően Miklós Melinda két triplájával 8-2-es előnyre tett szert a KSC. Ezzel lendülettel pedig már az első negyedben nagy különbséget alakítottak ki Zseljko Djokics tanítványai. Miklós Melinda egymaga 16 pontot szerzett az első szakaszban. A Szekszárd 7 triplakísérletéből 6 sikeres volt. Összeségében az első 10 percben a 20 mezőnykísérletből 12 utat talált a gyűrűbe a vendégeknél. Hat perc után már 18-6, majd a negyed utolsó percébe érkezve 30-10 állt az eredményjelzőn. Végül az első etapot 34-12-re hozta a Szekszárd.  A második szakaszt Bálint Réka triplája vezette fel, amivel 37-12-re alakította az eredményt.

Fotó: TFSE-MTK

Amikor a 12. percben Bálint Réka újabb triplát értékesített, mely csapata nyolcadik sikeres hármasasa volt ezen az estén, már 41-16-ra vezettek a szekszárdiak. Király Andrea hármasa törte meg a hazai kosárcsendet, de a Szekszárd nagy futása egészen 49-19-ig tartott. Időkérése után rendezte sorait a TFSE. Dúl Panka sikeres távoli dobásaival, illetve Elly Pavel egy-egy villanásával szépítettek a hazaiak. Amikor Király Andrea harmadik triplája is célt ért, már 56-35-re visszajött Magyar Bianka együttese. A félidő hajrájában pedig 20 pont alá faragta hátrányát a házigazda, mely a 15 mezőnykísérletéből 10-et értékesített ebben a 10 percben. Az egyoldalú találkozón összességében nem volt kérdés a Szekszárd fölénye és az első félidő 58 dobott pontja igencsak komoly erőt sugárzott. Miklós Melinda mellé Sara Krnjic és Bálint Réka zárkózott fel, míg a TFSE legeredményesebbje a 10 pontos Dúl Panka volt a nagyszünetben.

Fotó: TFSE-MTK

A harmadik negyed első négy percében Cyesha Goree állt a KSC élére, egymaga 10 pontot szerzett. A különbég pedig 70-41-nél ismét a 30 pontot ostromolta. Erre Király Andrea válaszolt egy újabb hármassal, mely után Gereben Lívia volt eredményes szintén távolról. Ez jól mutatja, hogy a harmadik etap második felében már újra felváltva estek a találatok. Összességében így 26-30 pont között látszott beállni az összecsapás. Mindkét szakmai stáb igyekezett minden bevethető játékosát pályára küldeni. Már a harmadik negyed igen bő rotációt hozott. A szekszárdi együttesben 25 és fél percnél többet például egyetlen játékos sem töltött a pályán. Az utolsó 10 percnek 84-55-ről futottak neki a csapatok. Nem változott a játék képe. A Szekszárd legnagyobb előnyét 91-56-nál regisztrálhattuk. A TFSE egy-egy távoli dobással igyekezett faragni a hátrányán. Az utolsó percek valamivel töredezettebb játékot hoztak. A Szekszárd végig vezetve, az első három negyedben extra támadójátékot bemutatva aratott magabiztos sikert.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés