Hirdetés
Európa

Sonja Petrovic hivatalosan is bemutatkozott Gironában:

:

Hirdetés

Megtartották Sonja Petrovic hivatalos bemutatkozó sajtótájékoztatóját Gironában. A szerb világklasszis és a spanyol bajnok is sokat vár az együttműködéstől.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Sonja Petrovic hétfőn megérkezett Gironába és kedden délelőtt már a társaival edzett. A hivatalos bemutatkozó sajtóeseményt óriási érdeklődés kísérte. Ez nem meglepetés, hiszen Petrovic jelenleg az európai női kosárlabdázás egyik legmeghatározóbb egyénisége. Ráadásul sérülésből jön vissza, az Európa-bajnokság óta nem lépett pályára.

Petrovic térdműtét után igyekszik visszanyerni formáját. “Jó érzés fájdalom nélkül ébredni. Jól sikerült a rehabilitáció, de azt nem tudom megmondani, hogy mikor térhetek vissza a pályára.” – mondta a szerb klasszis, majd így folytatta: “Elégedett vagyok az első edzéssel. Még hozzá kell szokni a munka intenzitásához és a kontaktokhoz. Szerbiában egy fiatal csapattal tudtam dolgozni a rehabilitáció alatt és az azért nem ugyanaz ilyen tekintetben.”

Fotó: unigirona.cat

Az utolsó kurszki éve nem sikerült igazán jól Petrovic-nak, így a távozása nem érkezett váratlanul. “Tavaly már láttam mérkőzéseket Gironából, a játékosok és az edzők elszántsága lenyűgöző volt. Úgy éreztem, hogy itt újra azt a kosárlabdát játszhatom, amit szeretek.” – fogalmazott a szerbek klasszisa, aki hosszasan méltatta Laia Palau-t, akivel Prágában játszott együtt. “A legszebb éveim akkor voltak, amikor az általa irányított csapatban szerepeltem. Bár már 40 éves, de még mindig a legjobb irányító.” – tette hozzá.

Gironában pályafutása során először férjezett nevén Sonja Vasicként szerepel a szerbek sztárja, aki az 5-ös számú mezt fogja viselni. “Meglátjuk milyen pályafutásom lesz Vasicként. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz megszokni a változást, hiszen szép eredményeim voltak Petrovicként.” – válaszolta az újságírói kérdésre, mielőtt a gironai célokról kérdezték. Az ilyenkor elmaradhatatlan udvariassági körök, a hazai dominanciára vonatkozó célok megfogalmazása mellett az Euroliga Final Four is szóba került.

“Szerepeltem nagy kerettel rendelkező kiemelkedő csapatokban, amikkel el is jutottunk a Final Four-ba. Hittel, nagy szívvel, energiával játszva azonban más kluboknak is oda lehet kerülni. Ez még csak a második éve a klubnak az Euroligában, szükség van tapasztalatra. Néhány lehetőséget elszalasztottunk idén, de még van esély a negyeddöntőre és onnan bármi történhet.” – összegzett Sonja Petrovic.

A Girona vezetése Cayetano Pérez, elnök és Pere Puig sportigazgató nem titkolta, hogy Sonja Petrovic szerződtetését márkaépítésre is használnák. Szeretnék a klubot feljebb pozícionálni a közvélemény és a partnereik szemében, amihez elengedhetetlen egy ismert klasszis szerződtetése. Az átlagnézőszámuk idén átlépte a 3000 főt, de ezen a téren is erősítenének. A két sportvezető felidézett egy történetet. Amikor 2006-ban még a másodosztályban átvették a csapatot, elutaztak az U18-as Eb-re tájékozódni, kapcsolatokat építeni és már ott kiszemelték Petrovicot. Sokáig nem nyílt lehetőség a szerződtetésére, de Ő tekinthető az “álom-játékosnak” a klub életében.

Fotó: unigirona.cat

Hirdetés