Hirdetés
3x3

Pénteken délelőtt Hollandia vár a 3×3-as válogatottra Grazban:

:

Hirdetés

Pénteken 10 óra 20 perctől Hollandia ellen folytatja szereplését a 3×3-as válogatottunk a grazi olimpiai selejtezőn.

Csütörtökön a viharos időjárás miatt csúszott az esti program Grazban, így a nap utolsó négy találkozója péntek délelőttre került át. Két női összecsapás is így járt, a Sri Lanka – Fehéroroszország találkozót 9 óra 55 perctől bonyolítják le. A Hollandia – Magyarország mérkőzést pedig azt követően a tervek szerint 10 óra 20 perctől.

A magyar válogatott győzelemmel kezdte szereplését a tornán. Fehéroroszországot 21-11-re múlták felül a mieink. A hollandoknak nem sikerült a várakozások szerint a rajt, miután 20-14-re alulmaradtak Észtországgal szemben. Hollandia nem ismeretlen ellenfél, két héttel ezelőtt a svájci FIBA 3×3 WS tornán a csoportkörben találkoztunk velük. Mindkét gárda ugyanabban a felállásban szerepelt és akkor 20-15-ös holland siker született.

Fotó: FIBA.Basketball

Remek játékkal mutatkozott be válogatottunk az olimpiai selejtezőn. A magyar csapat 13 egypontos találatot értékesített, egy duplát jegyzett hat vállalásból és hibátlanul büntetőzött. Mind a hat kísérlet sikeres lett, ami talán a legjobban mutatja, hogy mennyire egyben volt fejek. Kiválóan szedték a lepattanókat a mieink. Összesen 27-et jegyeztek fel a statisztikai lapra. Ez alapozta meg azt, hogy összesen 47 labdabirtoklása volt a magyar együttesnek.

Cyesha Goree 8 pontot és 12 lepattanót, Theodoreán Alexandra szintén 8 pontot és 9 lepattanót ért el, Medgyessy Dóra 3, míg Papp Dia 2 pontot szerzett.

Hollandia úgy kapott ki 20-14-re Észtországtól, hogy az egypontosokat ugyan 50%-al (9/18) értékesítették, de a távoli dobásaik nem ültek. Mindössze kettő lett sikeres a 10 kísérletükből és büntetőket sem tudtak kiharcolni. A holland csapatnak ráadásul mindössze 9 lepattanója és 34 labdabirtoklása volt. A szervezett és extra dobóformát mutató észt gárda megérdemelt sikert aratott.

A svájci találkozóból messzemenő következtetést nem lehet levonni. Minimális közös edzéssel érkezett arra a tornára a magyar csapat. Az akkor már hosszabb idő óta együtt készülő hollandok pontosabbnak bizonyultak. Nyerték a lepattanócsatát 17-13 arányban és az egypontosokat nézve a 15 kísérletükből 9 sikeres lett. Nálunk Cyesha Goree 9, míg Medgyessy Dóra és Papp Dia 3-3 pontot ért el. A hollandoknál Jill Bettonvil és Ilse Kuijt 7-7, míg Loyce Bettonvil és Noortje Driessen 3-3 egységig jutott.

A 3×3-as szakágban a statisztikákból nem lehet messzemenő következtetést levonni. Minimális különbségek vannak a mezőnyben ezen a szinten és a pillanatnyi forma, a koncentráltság a döntő. Ez most hatványozottan igaz, hiszen nem lehet felmérni előzetesen, hogy a váratlan körülményekre miként reagálnak a felek. Mindkét gárda úgy készült, hogy csütörtökön este játszik kétszer. Ebből lett egy esti meccs és egy délelőtti. Ráadásul nyáriasnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető időjárás mellett. A pára, a csúszós pálya minden résztvevőt nagy kihívás elé állít az egész héten.

Érdekes és óriási téttel bíró csoportrangadóra készülhetünk, mely során egy újabb sikerrel óriási lépést tehetne válogatottunk a nyolc közé jutás felé.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Hirdetés