Hirdetés
Magyarország

Komoly erőpróba előtt az UNI Győr – MÉLY ÚT:

:

Hirdetés

Szerdán este 20 órától az UNI Győr – MÉLY ÚT a Lointek Gernika vendége lesz a női kosárlabda Európa Kupa.

Szinte napra pontosan egy évvel azután, hogy 2018. október 31-én összecsapott Gernikában a két csapat ismét Liontek Gernika – UNI Győr – MÉLY ÚT Európa Kupa mérkőzést rendeznek. Tavaly két teljesen ellentétes mérkőzést vívtak a felek. Ősszel még Sandro Orlandóval és Laklóth Annával a fedélzeten lett sima vereség az idegenbeli túra. A decemberi hazai összecsapást azonban már megújulva nagy különbséggel nyerte a magyar csapat.

Nincs könnyű dolga a Győrnek, hiszen Raksányi Krisztina mellett a hétvégén Papp Klaudia sem tudta vállalni a játékot. A Sopron ellen így egy félidőn át tudta megvalósítani elképzeléseit a csapat. A harmadik negyedre támadásban ritmusát veszítette a Győr. Hiába tartotta 60 pont alatt a Sopront, azzal, hogy a második 20 percben mindössze 14 pontot szerzett a Győr, nem mutatkozott esélye a bravúrra. Kulcskérdés lesz az Európa Kupában, hogy a 15 eladott labdán tud-e csökkenteni Milos Pavlovic együttese és ezzel együtt a támadó-lepattanókban erősíteni. A vasárnapi rangadón a Sopron 11-et, a Győr mindössze 2-t gyűjtött.

Fotó: FIBA.Basketball

A tavaly októberi összecsapáshoz képest nem csak a Győr, de a Gernika is jelentősen átalakult. Mindössze négyen maradtak az akkor látott keretből. Nagy csalódás volt a riválisnak az elmúlt szezon. Az esélylatolgatások a legjobb négybe várták őket a Girona és a Salamanca kihívóiként, ehhez képest nem jutottak el az elődöntőig. Ha ez idén sem sikerülne, akkor már tényleg bombameglepetésről beszélnénk. Olyan igazolásokkal, mint Belén Arrojo, Blake Dietrick, Gaby Ocete, Julie Wojta, Nikolina Milic és Nogaye Lo, komoly szezont lehet futni.

Múlt héten az Európa Kupa nyitányán mindössze három ponttal kaptak ki Salamancában. Akkor Ocete lett a legeredményesebb 18 ponttal. Döntetlenre hozták a lepattanócsatát, volt 9 szerzett labdájuk és értékesítettek hét triplát. A 17 eladott labdát nehezményezte a stábjuk. A jó védekezésük a Cadi La Seu (a DVTK aktuális riválisa) ellen is kitartott. Akkor Milic érte el 18 pontot, de a 66-43-as siker alkalmával a 7 és 25 perc között a nevezett keret minden tagja pályára lépett. Nagy erőssége lehet a csapatuknak, hogy bővek a rotációs lehetőségek. Ahhoz a védekezéshez, amit a Salamanca ellen mutattak, kell is.

Két tényező határozhatja meg a Győr esélyeit. Az egyik a lepattanók, melyből a Cadi La Seu ellen 40-et szedett a rivális, a másik pedig a támadójáték. A Sopron elleni első félidő bárhol versenyképes lenne Európában.

Hirdetés