Hirdetés
Magyarország

Tenerifei szerződéshosszabbítás után, válogatott összetartás előtt – Raksányi Krisztinát kérdeztük:

:

Hirdetés

Csütörtökön jelentette be a Ciudad de La Laguna Tenerife, hogy Raksányi Krisztina visszatér a klubhoz a következő évadra. A spanyolországi visszatérésről és válogatott közelgő összetartásáról beszélgettünk.

Már a márciusi beszélgetésünk alkalmával kiemelted, hogy a klub igényt tart a munkádra. Mondhatom, hogy kölcsönösen jó érzésekkel tekintettetek vissza az elmúlt hónapokra?

Már akkor említettem, hogy január óta folyamatosan keresték az ügynökömet. Én az elején még egy kicsit várni akartam, hogy a következő évadban mi lesz, milyen helyen végzünk, lesz-e nemzetközi kupa és általánosságban milyen ambíciói lehetnek a klubnak. A szezon vége előtt két héttel megszületett a megállapodás, aláírtam a szerződésemet.

Legutóbb a Girona elleni negyeddöntő előtt beszéltünk. Hogy élted meg azt a párharcot?

Az első meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az elég nagy arányú vereség lett. A másodikra nagyon szépen összeszedtük magunkat. Közönség előtt játszottunk Gironában, ami a szezonban ennek a csapatnak még csak a második-harmadik nézők előtti élménye volt. Teljesen más hangulat uralkodott, mindenki nagyon élvezte. Jó meccset játszottunk, majdnem sikerült nyerni. Azt gondolom, hogy jó érzésekkel zártuk a szezont.

Kívülről is azt látszott, hogy a nagy különbség ellenére a visszavágóre a szép búcsú komoly motivációt adott nektek.

Természetesen. Fontos volt, hogy ne nagy különbségű vereséggel fejezzük be az évet. Meccsben tudtunk lenni és élveztük a játékot.

Fotó: Spar Girona – David Subirana

Hol tart a csapatépítésben a klub? Közösségi oldalakon búcsúzó játékosokkal már találkozni, de neked milyen információid vannak a társakról és a célokról?

Biztos, hogy ütőképes csapat összeállítása a cél. Az Európa Kupa indulás is biztosnak tűnik. Ott szeretnénk ugyanazt az eredményt elérni, mint tavaly vagy akár a csoportkörből való továbbjutást megcélozni. A keret alakulásáról nem sokat tudok. A csapatkapitány aláírt mellettem és vele beszéltem is. Várhatóan hamarosan elkezdik bejelenteni a további maradókat, illetve az erősítéseket.

Most, hogy belekóstolhattál a spanyol élvonal erőviszonyaiba testközelből, szerinted tartható ez a 4-7. hely a Tenerifének? 

Szerintem mindenképpen. Ez is a célja a klubnak. A középmezőnyben lehet a helyünk, de a nagy cél a négy közé jutás, az elődöntő elérése a bajnokságban és ugyanígy a kupában.

Fotó: Spar Girona – David Subirana

Egyéni oldalt nézve milyenek a tapasztalataid? Kell valamin kiemelten dolgoznod a nyáron a spanyol bajnoksághoz?

Igazából minden nyáron elég nagy hangsúlyt fektetek az egyéni képzésekre, kondicionális edzésekre. Mindig van min dolgozni. Elégedettek voltak a teljesítménnyel, a játékstílusommal. Ugyanezen a szinten próbálok maradni, illetve ahol lehet javítani, azokon természetesen megpróbálok. Azt a gyors döntéshozatalra építő, sok futás, sok rádobás jellemezte gyors kosárlabdát kell előnyben részesítenem a nyáron, ami a csapatnak és a spanyol kosárlabdának a sajátja.

Hétfőn kezdődik a válogatott összetartás. Milyen érzésekkel várod az edzőtábort?

Én örülök, hogy lesz ez a háromhetes összetartás. Nem szabad, hogy a válogatott összezuhanjon azután a kisebb visszaesés után, hogy nem jutottunk ki az Eb-re. Szerintem a lányoknak és az edzőknek is jót fog tenni. Kicsit összeáll a brigád, lehet javítani a dolgokon és új játékosokat bevinni a rendszerbe. Nem egy rossz kezdeményezés most ez az összetartás.

Fotó: Spar Girona – David Subirana

A novemberi Eb-selejtezők sorsolására csak nyáron kerül sor, így konkrét ellenfélre még nem lehet készülni.

Azért nehéz bármilyen taktikai dolgot bevinni, mert az ellenfelek nem ismertek. Ezért is mondtam, most arról fog szólni, hogy az újakat bevezessék a rendszerbe, a rutinosabb játékosok komfortosan érezzék magukat, még jobban magukénak érezzék ezt a válogatottat. Ha kiderülnek az ellenfelek, akkor erre építve lehet újítani, illetve megtartani dolgokat a régi rendszerből.

Zárásul térjünk vissza egy kicsit Spanyolországra. Mikor kezdődik az új szezon? Készen állsz egy újabb, akár egy hosszabb légiós-életre?

A szerződésem augusztus 15-től szól. Arról, hogy mikor kell kimenni, még nincsenek pontos információk. Gondolom, hogy augusztus közepe felé elkezdődik a felkészülés és szeptember közepén, végén pedig a bajnokság. A légiós élettel nem hiszem, hogy probléma lesz. Jól érzem magam a klubnál. Nyilván a családom, barátaim hiányozni fognak, de ez nem okozhat gondot.

Fotó: Spar Girona – David Subirana

Hirdetés