Hirdetés
Hirdetés
3x3

Kezdődik a debreceni olimpiai selejtező:

:

Hirdetés

Pénteken este megkezdi szereplését a magyar válogatott a debreceni olimpiai selejtezőn. 19 óra 30 perctől Hollandia, majd 20 óra 35 perctől Észtország lesz a rivális. Ezzel a két mérkőzéssel le is zárul a mieink számára a csoportkör és szülessen bármilyen eredmény, a torna majd vasárnap folytatódik a keresztjátékkal.

A debreceni olimpiai selejtezőn hat gárda vesz részt. Az A-csoportban, melynek bemutatója IDE KATTINTVA olvasható, Olaszország, Irán és Tajvan méri össze az erejét, a “B” jelű trióban, amelyről ITT írtunk bővebben, szerepel hazánk válogatottja, illetve Hollandia és Észtország. A csoportok első helyezettjei automatikusan az elődöntőbe kerülnek, míg a másodikak és a harmadikak keresztbe játszanak a folytatásban.

A csoportkörben kiemelkedően teljesítők “jutalma” elsősorban az lesz, hogy a sorsdöntő vasárnapi játéknapon eggyel kevesebb mérkőzést kell játszaniuk. Másik oldalról viszont nagyon fontos, ha egy gárdának nem jön ki a lépés a csoportmeccseken, akkor sem veszíti el az esélyét. Mivel mind a hat csapat lábában ott van a grazi torna, ez egy kiváló döntés a nemzetközi szövetség részéről.

Azzal, hogy Japán válogatottja Grazból egyenes ágon kvalifikálta magát az olimpiára, Észtország, mint első számú tartalék, került be a debreceni mezőnybe. Ez pedig azt jelenti, hogy grazi tornához hasonlóan összeállt a holland-észt-magyar hármas. Múlt héten Hollandiát 17-13-ra, míg Észtországot 21-10-re győzte le a magyar csapat. A holland-észt csata pedig 20-14-es észt sikert hozott. Természetesen ez egy másik versenyhelyzet lesz. Óriási kérdés, hogy melyik gárda miként tudott regenerálódni és hogyan tudja kezelni a nyomást.

Menetrend – június 4., péntek

18:25 Hollandia – Észtország
19:30 Hollandia – Magyarország
20:35 Magyarország – Észtország

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Hirdetés