Hirdetés
Magyarország

Cheridene Green bemutatkozása a DVTK-nál



:

:

Hirdetés

A DVTK Napos oldal magazinjában Cheridene Green mesélt eddigi pályafutásáról egy hosszabb portrébeszélgetés keretében. A brit válogatott centere a magyar bajnokságban is letette a névjegyét. A DVTK 92-78-as győri sikere alkalmával 33 perc alatt 27 pontot és 8 lepattanót jegyzett.

“Keményen dolgozó játékos vagyok, de szeretek tanulni. Jó csapattársnak tartom magam. Úgy gondolom ez így röviden jól körülír engem.” – kezdte bemutatkozását Cheridene Green. “A DVTK jó eredményeket ért el az előző szezonban. Érezhető, hogy ez egy nagyon erős bajnokság. Én pedig egy jó értelemben vett agresszív játékos vagyok. Szeretek olyan kosárlabdázókkal megmérkőzni, akiktől egyben tanulhatok is. Ezért gondolom, hogy sok hasonló játékerőt képviselő csapat miatt jó helyen vagyok most.”

Cheridene Green az elmúlt évadban a Gorzow együttesével bronzérmes lett Lengyelországban. Csapattársa volt a DVTK korábbi légiósa Shatori Walker-Kimbrough.

“Shatori még tavaly karácsony után érkezett a csapathoz. Mindössze három hónapot játszottunk együtt, de ez idő alatt nagyon jól megismerkedtünk egymással. Amikor megkérdeztem: hol kosarazott legutóbb, csak annyit mondott, hogy Magyarországon és nagyon szeretett ott lenni. Akkor én még nem tudtam, hogy a DVTK-ról beszélt. Amikor megérkeztem és láttam a Medical Centerben képet róla, akkor átküldtem neki. Meglepődött és örült neki. Elmondta, hogy remekül fogom érezni magam és beszélt Megyóról is, akivel kiválóan megértették egymást a pályán. Számomra pedig jó volt ezeket visszahallani. Ha ő élvezte, akkor szerintem én is fogom.” – fogalmazott a brit válogatott centere, aki az összeállításban méltatta új csapatát.

Fotó: Krizsán Csaba

“Eddig mindenki kedves volt velem. Érdeklődnek, hogy sikerült megszoknom a környezetet és szükségem van-e még valamire. Ha távol van az ember az otthonától, ez igazán fontos. Mentálisan is egészségesnek kell lenni, ha valaki külföldön kosárlabdázik. Ez a támogatás sokat segít nekem. Nem csak azért szereted az embereket körülötted, mert üzlet. Az ilyen segítő tényezők megkönnyítik a beilleszkedést. Így minden nap izgatottan várom az edzéseket és nem csak munkahelynek tekintem az egészet.” – mondta, majd így folytatta:

“Annak ellenére, hogy Londonból származom, mindig kimentem a parkba. A barátaim sokszor cukkoltak emiatt és nem értették miért tartok szépnek egy fát. Ezek az apróságok is sokat jelentenek nekem. Az előző csapatom is egy kisebb városban volt, de nem volt annyira szép, mint Miskolc. Szeretem, hogy itt tiszta csapvizet ihatok. Ehhez korábban nem voltam hozzászokva. Ezeket az apróságokat is nagyra tudom értékelni.”

Fotó: Krizsán Csaba

Cheridene Green három éven át edződött a University of Tennessee szakmai programjában.

“Sok egyetem azt mondja a játékosainak, amiket hallani szeretne. A szüleim ennél okosabbnak neveltek, nem vagyok hiszékeny. Muszáj nekem is olvasni a sorok között. Lehet, hogy egy klub azzal akar magához csalogatni, hogy bármit meg lehet ott tenni, de reálisan nézve egyszerre nem tanulhatok annyi mindent, ha mellette kosarazni is szeretnék. Egy olyan helyre szerettem volna először menni, ahol megmutatják miben kell fejlődni és segítenek abban, hogy előre tudjak lépni. Így Londonból nem akartam azonnal egy négyéves egyetemi képzésre jelentkezni, hanem csak egy-két évesre. Volt lehetőségem arra, hogy fejleszteni tudjam a játékomat. Ez abban is segített, hogy keményebb kosárlabdázóvá váljak. Korábban nagyon érzékeny voltam. Egy kihagyott dobáson is képes voltam pityeregni. szerintem jó utat választottam. Később a Tennessee egyetem is látta a fejlődésemet és ott kötöttem ki.”

Az idei célokról is kérdezték Cheridene Green-t. “Mindannyiunk legfontosabb célja a győzelem és az, hogy az Európa Kupában is minél tovább jussunk. Ezen kívül a bajnokságban is a lehető legjobb helyen szeretnénk végezni, viszont először a kisebb lépésekre kell koncentrálni. Először össze kell szoknunk. Nem arra kell koncentrálni, hogy mit kell elérnünk, hanem arra, hogy milyen utat kell bejárnunk álmaink megvalósításához. Fontos, hogy ezt ne tévesszük szem elől.”

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés