Hirdetés
Archivum

Sorsdöntõ mérkõzések jönnek az Euroliga negyeddöntõjében:

:

Hirdetés

Szerdán estére kialakul a nõi kosárlabda Euroliga Final Four mezõnye. A címvédõ UMMC Jekatyerinburg és az elsõszámú trónkövetelõnek tekinthetõ Dinamo Kurszk már ott van a négy között, hozzájuk a Nagyezsda Orenburg – USK Praha és a Fenerbahce – Salamanca találkozók gyõztese csatlakozik.

Magyar idõ szerint 15 órakor kezdõdik az Orenburg és az USK Praha csatája. Két teljesen ellentétes mérkõzés után érkeznek a felek a sorsdöntõ harmadik felvonáshoz. Az elsõ meccsen az oroszok úgy arattak 80-57-es sikert, hogy közel 60%-al dobtak mezõnybõl. Érdemes külön is kiemelni a duplákat, ahol 39 kísérletükbõl 27 sikeresnek bizonyult. A második felvonásra a prágaiak szigorítottak a védekezésükön és végig vezetve arattak hasonlóan magabiztos gyõzelmet. Óriási kérdés, hogy szerdán kora délután melyik alakulat játéka érvényesül.

Egy biztos, hogy az elsõ összecsapás dobóformáját nehéz lesz megismételni orosz részrõl, ugyanakkor a keretük mélyebb és támadásban több opciójuk van. A prágai csapatról általános vélemény, hogy talán egyedüliként a mezõnybõl képes lehet nyerni Oroszországban ilyen sorsdöntõ szituációban. Natalia Hejkova a múlt keddi találkozó után rendezte a sorokat. Elsõsorban a védekezésbeli hiányosságokra hívta fel a figyelmet az edzõnõ. A prágai kezdõötös egyértelmûen F4-szintû, de szûkös a rotáció és amikor a kulcsemberek 30 perc felett járnak meccsenként, akkor nyolc napon belül a harmadik ilyen terhelés nem esik jól. Az Orenburgnak a keményen védekezõ csapatok ellen nehezebben megy, fõleg ha kiszorítják õket a palánkok alól, ahogy történt pénteken. Kiegyenlített találkozóra van kilátás.

Kisebb meglepetés, hogy Isztambulban is túlóráznak a felek a Fenerbahce – Salamanca párosításban. Ez a mérkõzés 18 órakor veszi kezdetét magyar idõ szerint. A Fener az elsõ meccset összességében kézben tartotta és bár nem volt nagy a számszerû különbség a két gárda között, nem forgott veszélyben a török siker. A visszavágón saját közönsége elõtt a Salamanca extra teljesítménnyel egyenlített. Minden helyszíni nyilatkozat és vélemény kiemelte, hogy igazi csapatként csak a spanyolok mûködtek azon a napon.

A Fener pénteken teljesen szétesett, a játékosaik egyéni megoldásokra építettek. Azok pedig nem jöttek be: 17 eladott labda, mindössze 12 gólpassz és 40% alatti mezõnymutató, ezen a szinten kevés. Az nem kérdés, hogy a neveket tekintve a török sztárcsapat jobban áll a spanyol bajnoknál. Ugyanakkor a rutin és az egységesség a Salamancát meccsben tarthatja. Ismét nagy kérdés lesz, hogy a festékben mennyire lehet versenyképes a spanyol bajnok. Ha ott nem tudja minimalizálni a veszteségeit, akkor csak extra dobóformával, kiemelkedõ klasszis megoldásokkal érhetnek célba.

Hirdetés